Suomen kansalainen, olethan muistanut päivittää väestörekisteritietosi?

Lain mukaan jokaisen Suomen kansalaisen on pidettävä väestörekisteritietonsa Suomessa ajan tasalla. On tärkeää, että pidät tietosi ajan tasalla, jotta Suomen viranomaiset tavoittavat sinut nopeammin sinua koskevissa asioissa.

Lain mukaan jokaisen Suomen kansalaisen on pidettävä väestörekisteritietonsa Suomessa ajan tasalla (mm. nimi, asuinosoite, avioliitot, avioerot, syntyneet lapset ja suomalaisten sukulaisten pois nukkuminen jne). 

On tärkeää, että pidät tietosi ajan tasalla, jotta Suomen viranomaiset tavoittavat sinut nopeammin sinua koskevissa asioissa, kuten eläkepäätöksiin, äänioikeuteen ja varusmiespalvelukseen jne. liittyvissä asioissa. Passin saa myös nopeammin.
Ulkomailla tapahtuneet elämänmuutokset(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Tiedoista vastaava viranomainen Suomessa on DVV (Digital and Population Data Services Agency), ent. Maistraatti. Rekisteröinti, jonka Suomen kansalainen tekee suoraan DVV:n kautta, on maksuton.

Jos haluat tehdä rekisterimuutoksen Suomen suurlähetystön tai konsulaattien kautta, palvelu on maksullinen (ks palveluhinnasto, vain suomeksi tai ruotsiksi) Rekisterimuutos passin uusimisen yhteydessä on maksuton.

Sinun tulee toimittaa meille asiakirjat alkuperäisinä tai oikeaksi todistettuina jäljennöksinä. Emme valitettavasti voi käsitellä skannattuja asiakirjoja.
Katso tarkemmat ohjeet asiakirjojen toimittamisesta(Linkki toiselle verkkosivustolle).  

Katso alta linkit virallisiin DVV:n ohjeisiin:

- Osoitteen päivitys(Linkki toiselle verkkosivustolle) aina kun muutat asuinpaikkaa (maasta toiseen tai yhden maan sisällä).
- Siviilisäädyn päivitys koskien avioliittoa(Linkki toiselle verkkosivustolle) tai avioeroa(Linkki toiselle verkkosivustolle)
- Lapsen syntymä(Linkki toiselle verkkosivustolle)
- Suomalaisten sukulaisten kuolema(Linkki toiselle verkkosivustolle) ulkomailla
- muut(Linkki toiselle verkkosivustolle)