Suomen suurlähettiläät kokoontuivat Helsingissä

Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt kokoontuivat viime viikolla Helsingissä. Alkuviikosta suurlähettiläät kokoustivat Korjaamolla, jossa puheenvuoroja pitivät muun muassa useat ministerit sekä tasavallan presidentti.

Suomen Brasilian-suurlähettiläs Jouko Leinonen yhdessä muiden Latinalaisessa Amerikassa toimivien suurlähettiläiden ja Business Finlandin edustajien kanssa.
Suomen Brasilian-suurlähettiläs Jouko Leinonen yhdessä muiden Latinalaisessa Amerikassa toimivien suurlähettiläiden ja Business Finlandin edustajien kanssa.

Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt kokoontuivat vuosittaiseen tapaamiseensa Helsinkiin Kulttuuritehdas Korjaamolla 19.–22. elokuuta.  Kokouksen puheenjohtajana ja avaajana toimi valtiosihteeri Matti Anttonen. Suurlähettiläskokouksessa keskusteltiin ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista. Yksi kokouspäivistä omistettiin Team Finland –teemalle.

Suurlähettiläille puhuivat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Antti Rinne, ulkoministeri Pekka Haavisto, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen ja valtiovarainministeri Mika Lintilä.

 

Videotallenteet, puheet ja tiedotteet on julkaistu sivulla http://www.mediaserver.fi/live/formin. Kokousta voi myös seurata Twitterissä tunnisteella # slsk19.

Kuvia kokouksesta on julkaistu ulkoministeriön Flickr-tilillä osoitteessa: https://www.flickr.com/photos/ulkoministerio/.