Presidentti ja ulkoministeri vierailevat Brasiliassa

Rio kuva

Presidentti vierailee Rio de Janeiron kesäolympialaisissa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Uruguayssa ja Rio de Janeiron kesäolympialaisissa.

Presidentti Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vierailevat Uruguayssa 16.-18. elokuuta ja seuraavat kesäolympialaisia Rio de Janeirossa Brasiliassa 18.-21. elokuuta.

Rio de Janeiron olympialaisissa Presidentti Niinistö ja rouva Haukio seuraavat suomalaisurheilijoiden suorituksia eri lajeissa sekä vierailevat kisakylässä tapaamassa urheilijoita.

Ulkoministeri tapaa Brasilian ulkoministerin ja vierailee Rio de Janeiron olympialaisissa

Ulkoministeri Timo Soini matkustaa Brasiliaan, jossa hän tapaa 11.8 Brasilian ulkoministeri José Serran maan pääkaupungissa Brasíliassa. Keskustelun aiheina ovat kahdenväliset suhteet, EU:n ja Brasilian suhteet, ajankohtaiset poliittiset kysymykset Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa, EU:n ja Mercosur-talousalueen vapaakauppaneuvottelut sekä YK-asiat.

Pääkaupungista Brasíliasta ulkoministeri Soini matkustaa Rio de Janeiroon, jossa hän avaa 12.8 suomalaista cleantech- ja koulutusosaamista esittelevän Suomi-talon ja seuraa Rion olympialaisia. Urheilijoiden, kisavieraiden, elinkeinoelämän ja median kohtauspaikkana toimiva Suomi-talo toteutetaan Suomen Olympiakomitean, suomalaisyritysten, työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, Finpron ja Suomen Brasilian-suurlähetystön yhteistyönä.