Opetusministeri Krista Kiuru koulutusvientimatkalle Brasiliaan ja Chileen, valtiosihteeri Pilvi Torsti Peruun

Opetusministeri Krista Kiuru jatkaa kansainvälistä koulutus- ja tutkimusalan yhteistyötä ja koulutusvientiä edistävää työtä Latinalaisessa Amerikassa 26.10.- 3.11. Ministeriön delegaatiossa on mukana korkeakoulujen edustajia, oppimisen ja opetuksen tutkijoita sekä kaupallisia koulutusvientitoimijoita.

- Latinalaisen Amerikan merkitys ja kiinnostus on Suomessa vahvassa kasvussa. Olen iloinen siitä, että myös suomalaiset korkeakoulut ja tutkijat ovat yhä enenevässä määrin kiinnostuneita yhteistyöstä mm. Chilen ja Brasilian kaltaisten merkittävien toimijoiden kanssa. Molemmissa maissa on käynnissä voimakas kansallinen koulutuspoliittinen keskustelu. Uskon, että tässä keskustelussa ja muutosprosessissa on kysyntää suomalaiselle osaamiselle, toteaa opetusministeri Kiuru.

Ministeri tapaa Chilessä mm. ulkoministerin ja varaopetusministerin ja Brasiliassa opetus- sekä varatiede- ja innovaatioministerit. Chilessä ministeri tapaa senaatin ja edustajainhuoneen koulutusvaliokuntien jäseniä sekä pitää yleisöluennon Chilen yliopistolla. Brasiliassa järjestetään ministerin vierailun aikana suomalais-brasilialaiset työpajat peliosaamisesta ja biomassasta yhteistyössä Rio de Janeiron ja São Paolon yliopistojen kanssa.

Matka on osa ministerin koulutusvientiä edistävien matkojen sarjaa. Matkaan osallistuu koulutusvientivaltuuskunta, jossa ovat edustettuina erityisesti ammatillisen opettajankoulutuksen ja oppimisteknologian osaajat.

Valtiosihteeri Pilvi Torsti osallistuu Chilen ja osittain Brasilian vierailuun ja tekee lisäksi erillisen vierailun Peruun. Torsti tapaa Perun apulaisministerin ja esittelee suomalaista koulutusjärjestelmää Perun opetusministeriön kutsumassa asiantuntijafoorumissa. Lisäksi Torsti perehtyy muun muassa Perun ammatillisen koulutuksen uudistustarpeisiin ja sen luomiin yhteistyömahdollisuuksiin suomalaisille toimijoille. Matkan aikana Torsti tutustuu myös Perun yliopistouudistukseen ja keskustelee maiden välisen koulutusyhteistyön jatkosta.

Lisätietoja:
- valtiosihteeri Pilvi Torsti, 040 719 1206
- kansainvälisten asiain johtaja Jaana Palojärvi, 0295 3 30242
- opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara, 0295 3 30327