Monien mahdollisuuksien Brasilia

Kauppapolitiikka-lehden teemana

Brasilia on Ulkoministeriön julkaiseman taloudellisten ulkosuhteiden aikakausilehden Kauppapolitiikan teema juuri ilmestyneessä numerossa. Lehden tilaajien määrä on lisääntynyt selvästi. Syksystä 2013 lähtien lehti on saanut lähes 2000 uuttaa tilaajaa ja levikki on noussut lähelle 10 000. Kauppapolitiikka selvästi kiinnostaa.

Juuri ilmestyneessä numerossa Brasilia on pääosassa. Lehdessä on mm. Metson kaivos- ja maarakennusliiketoiminnan johtajan João Ney Colagrossin haastattelu. Hän uskoo kotimaansa houkuttelevan jatkossakin ulkomaisia investointeja.

Metsätyökoneita maailmalle vievän Ponssen johtajan mukaan Brasilian markkinoille pääsyssä on ollut tosiaan oma opettelunsa.  Toimintakulttuuria leimaavat monet keskustelut ja asioiden pyörittelyt, eikä valmista tule heti. Lisäksi tullikäytännöt ovat Brasiliassa erilaiset ja maassa on paljon sisäisiä veroja osavaltiosta toiseen siirryttäessä.

Ville Cantell kertoo omia näkymyksiään maasta, jossa on asunut kolme vuotta. Suomen kunniapääkonsuli São Paulossa, Jan Jarne, arvioi Brasilian tulevaisuutta MM-kisojen ja vaalivuoden jälkeen. Hän antaa myös vinkkejä suomalaisfirmoille, jotka haaveilevat Brasilian markkinoista.

Lehti on luettavissa osoitteessa: http://issuu.com/mcipress/docs/kauppapolitiikka022014/1?e=2237972/8127911(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kauppapolitiikka-lehden tilaaminen on maksutonta ja helppoa

Kauppapolitiikka-lehti seuraa Suomen ja suomalaisten yritysten kannalta tärkeitä kansainvälisien kaupan ja talouden tapahtumia ja muutosprosesseja.  Lehdellä on pitkät perinteet ja täytti 80-vuottaa vuonna 2013.

Neljä kertaa ilmestyvän lehden tilaaminen on maksutonta ja helppoa. Lehden ja kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeen voi tilata osoitteesta www.kaupppapolitiikka.fi/tilaus(Linkki toiselle web-sivustolle.)