Matkustusilmoituksen tekeminen helpottuu 

Ulkoministeriö on uudistanut matkustusilmoitusjärjestelmänsä. Matkustusilmoitukset voi jatkossa tehdä verkkosivulla matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Uudistuksen tarkoituksena on helpottaa ulkomaille matkustavien tai siellä oleskelevien suomalaisten mahdollisuuksia tehdä ulkoministeriölle matkustusilmoitus. Ilmoituksen tehneisiin suomalaisiin saadaan tarvittaessa paremmin yhteys erilaisten kriisitilanteiden yhteydessä. Kriisitilanteita ovat esimerkiksi suuronnettomuudet, tuhoisat luonnononnettomuudet tai evakuointia vaativat tilanteet ulkomailla.

www-matkustusilmoitus-fi

Matkustusilmoituksen voi tehdä kaikista ulkomaan matkoista. Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä etenkin silloin kun kyseessä on omatoimimatka. Mitä enemmän matkustusilmoituksia tehdään, sitä tehokkaammin ministeriö tavoittaa suomalaiset kriisitilanteissa.

Ulkoministeriö tai Suomen edustustot eivät kuitenkaan pysty takaamaan suomalaisten turvallisuutta ulkomailla. Kaikkien maassa oleskelevien turvallisuudesta ovat ensisijaisesti vastuussa maan omat viranomaiset, joiden ohjeita tulee noudattaa. Matkapäätöksestä ja turvallisuuteen liittyvistä valinnoista vastaa viime kädessä aina matkustaja itse.

Myös ulkomailla asuvat suomalaiset voivat jättää yhteystietonsa edustustolle järjestelmän kautta.

Matkustusilmoituksen voi tehdä edelleen myös tekstiviestillä ja mobiilipalveluna. Mobiilipalvelun osoite on m.formin.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja tekstiviestipalvelun numero +358 400 358 300.

Uusi palvelu löytyy verkkosivuilta osoitteesta matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja ruotsinkielisille osoitteesta reseanmalan.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).
Sivusto on Suomen väestörekisterikeskuksen varmentama. Jotkut selaimet (Firefox, Chrome) eivät tunnista tätä, mutta siitä huolimatta sivustoon voi luottaa.

Lisätietoa ulkoministeriön matkustuspalveluista: formin.finland.fi/matkustus(Linkki toiselle web-sivustolle.)