Maailman markkinat 2014 valottaa maailmantalouden muutoksia

Maailman markkinat 2014 on julkaistu. Maailman markkinat on ulkoministeriön vuosittain julkaisema kansainvälisten kauppa- ja taloussuhteiden katsaus. Se valottaa maailmantaloudessa, kauppapolitiikassa ja yksittäisillä markkinoilla tapahtuvia muutoksia.

 Eteläisen ja Länsi-Afrikan kartta ja rahtilaiva.

Vuoden 2014 Maailman markkinat -julkaisun teemana on Afrikka. Julkaisu sisältää kauppapoliittisen yleiskatsauksen lisäksi maakohtaiset katsaukset lähes 30 maasta. Ne avaavat maiden viimeaikaista yhteiskunnallista, taloudellisesta sekä sääntely-ympäristöön liittyvää kehitystä.

Monet suomalaisyritykset ovat heränneet lupaavien Afrikan markkinoiden mahdollisuuksiin. Afrikan taloudet kehittyvät vauhdilla. Maanosa on merkittävästi kehittyvä markkina-alue, joka tarjoaa tulevaisuudessa yhä enemmän mahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille.

Afrikan talouksien kasvu tuo mukanaan miljardiluokan investointeja muun muassa energiaan, liikenneinfrastruktuuriin ja tietoliikenteeseen.

Maailman markkinat on osa Team Finland -verkoston kansainvälisillä markkinoilla toimiville suomalaisyrityksille tarjoamaa maa- ja markkinatietoutta.

Ennakointitieto, maatieto ja tieto liiketoimintamahdollisuuksista ovat jatkossakin tärkeää yrityksiä tukevaa ulkoministeriön toimintaa verkostoitumis- ja arvovaltapalvelujen sekä kaupanestetyön ohella.

Lue tuore julkaisu selailtavana e-lehtenä tai pdf:nä: Maailman markkinat(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).