Lentoyhteydet Brasiliasta sekä tietoa Suomeen saapuville

Lentoyhteydet Brasiliasta sekä tietoa Suomeen saapuville

Koronavirustilanteen vuoksi suomalaisia matkailijoita kehotetaan palaamaan Suomeen heti kun mahdollista. Brasiliasta pääsee edelleen Suomeen kaupallisilla lennoilla, ja niitä tulee käyttää matkustamiseen. Lentojen määrä on vähäinen. Tähän päivittyvään uutiseen listataan viimeisin suurlähetystön tiedossa oleva tilanne lentoyhteyksien suhteen. Varmista aina lentojen tilanne suoraan lentoyhtiöltä.

Päivitetty  1.7.

Brasiliasta pääsee edelleen Suomeen kaupallisilla lennoilla. Paikkoja on saatavilla, mutta lentojen määrä Eurooppaan on vähäinen. Myös Brasilian sisäisten lentojen määrää on vähennetty (ks. tarkemmin linkki).

Vaihdollisten lentojen varaaminen suoraan Helsinkiin on vaikeaa, jolloin matkat on parasta varata lento kerrallaan, ei suoraan perille asti. Tiedot lentoyhteyksistä muuttuvat jatkuvasti, joten lennot tulee varata suoraan lentoyhtiön kautta. Varmista aina lentojen ajankohtainen tilanne ja jatkoyhteydet Helsinkiin suoraan lentoyhtiöltä. Varaudu myös muutoksiin.

Huomio, että lentokentillä palvelut ovat minimissä, joten käsimatkatavaroihin on hyvä varata evästä jatkolentojakin ajatellen. Myös lennoilla ruokatarjoilut saattavat olla rajoitetut.

Kotiutuslentoja ei ole suunnitteilla Brasiliasta Suomeen. Matkustamiseen tulee käyttää kaupallisia lentoja.

Ulkomailla asuvien suomalaisten kannattaa pysyä nykyisessä asuinmaassaan.
 

Lisätietoja ulkomailta Suomeen saapuville


Lentoyhteydet

 • Lufthansa: São Paulo/Guarulhos-Frankfurt viisi kertaa viikossa.
  Kaikkien Saksaan saapuvien, ml. transit-matkustajat, on täytettävä Public Health Passenger Locator -lomake.
 • KLM: São Paulo/Guarulhos-Amsterdam kuusi kertaa viikossa ja Rio/Galeão-Amsterdam neljä kertaa viikossa.
  Kaikkien Alankomaihin saapuvien, ml. transit-matkustajat, on täytettävä Health Declaration -lomake.   
 • Air France: São Paulo/Guarulhos-Pariisi sekä Rio/Galeão-Pariisi useampi lento viikossa.
  Kaikkien Ranskaan ilma-, meri-, maa- ja rautateitse saapuvien, ml. transit-matkustajat, on täytettävä International Travel Certificate to Mainland France -lomake. Lisätietoja: Ranskan suurlähetystö Brasília
  KLM ja Air France ovat ilmoittaneet laittavansa tyhjät paikat myyntiin 24 tuntia ennen lentoa, joten paikkoja kannattaa tiedustella seuraavan päivän lennoille.  
 • LATAM São Paulo/Guarulhos-Frankfurt,  São Paulo/Guarulhos-Lontoo sekä São Paulo/Guarulhos-Madrid pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa.  
 • AZUL São Paulo/Viracopos-Lissabon  pääsääntöisesti kahdesti viikossa.
 • TAP Lissaboniin São Paulosta/Guarulhos, Riosta/Galeão, Recifestä sekä Fortalezasta useampi lento viikossa. 
 • Portugalista ei ole suoria jatkoyhteyksiä Suomeen, mutta yhteyksiä on muihin maihin, joista voi lentää edelleen Suomeen. Portugalin osalta kauttakulku sallitaan kotiin matkustaville, mutta ulkomailta tulevia matkustajia koskee 14 päivän karanteenivelvoite, jos he poistuvat transit-alueelta.
 • British Airways, Alitalia, Iberia, Air Europa ja Norwegian ovat ilmoittaneet keskeyttäneensä lentonsa Eurooppaan. 

   

 • Kansainvälisistä lennoista löytyy tietoa myös lentokenttien verkkosivuilta:

 • Brasilian sisämaan lennoista löytyy tietoa ANACin verkkosivuilta (portugaliksi)


Finnairin mukaan 1.4.-30.6. Helsingistä toimivat yhteydet joihinkin Euroopan kaupunkeihin:

 • Lontoo, Pariisi, Frankfurt, Zürich, Berliini, Amsterdam, München ja Bryssel.

Finnair: Lentotiedote / Reseuppsateringar / Finnair Travel Updates


Qatar Airwaysin lennoilla pääsee  Dohan kautta Helsinkiin ainakin São Paulosta, Riosta ja Brasíliasta (osa lennoista operoidaan yhteistyössä toisten lentoyhtiöiden kanssa). Huomioi, että viranomaismääräykset voivat vaikuttaa lentoihin lyhyelläkin varoitusajalla. 


Brasilialla on maarajaa Ranskan Guayanan kanssa, josta on lentoja Pariisiin. Ranskan Guayanaan ei kuitenkaan ole enää lentoja Brasiliasta. Mikäli olet pyrkimässä Ranskan Guayanan kautta Eurooppaan, otathan yhteyttä São Paulon konsulaattiin ([email protected]), koska rajan ylitys ei muuten onnistu. Huomioithan myös, että Ranskan Guayanassa on 14 päivän karanteenivaatimus maahan tullessa.