Lentoyhteydet Brasiliasta sekä tietoa Suomeen saapuville Covid-19 pandemian aikana

Lentoyhteydet Brasiliasta sekä tietoa Suomeen saapuville Covid-19 pandemian aikana

Koronavirustilanteen vuoksi Suomen ulkoministeriö suosittelee edelleen välttämään kaikkea matkustamista. Varmista aina lentojen tilanne suoraan lentoyhtiöltä.

Tällä hetkellä Suomen rajat on suljettu suurelta osalta matkustajaliikennettä. Maailmantilanne elää koko ajan. Lentojen vaatimukset ja rajoitukset  muuttuvat tällä hetkellä jatkuvasti. Tarkista aina viimeisimmät maahanpääsyvaatimukset rajavartiolaitoksen sivuilta, lentojen ajankohtainen tilanne ja jatkoyhteydet Helsinkiin suoraan lentoyhtiöltäsi sekä kauttakulkuvaatimukset vaihtomaan viranomaisilta. Huomioi, että lentokentällä palvelut saattavat olla rajoitetut

Tarkista aina lentojen ajankohtainen tilanne ja jatkoyhteydet Helsinkiin suoraan lentoyhtiöltä.
Kohdemaiden viranomaiset saattavat lyhyelläkin varoitusajalla muuttaa maahantuloon liittyviä vaatimuksiaan ja rajoituksiaan. Huomio, että lentokentillä palvelut saattavat olla rajoitetut.

Perustuslain 9 §:n mukaan Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan, ja samoin jokaisella on oikeus lähteä Suomesta. Myös  Suomen kansalaisen perheenjäsenet pääsevät maahan kansallisuudesta riippumatta. Koronapandemian aikana Suomen raja on suljettu suurelta osalta ulkomaista matkustajaliikennettä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Suomeen voi tulla vain välttämättömästä ja perustellusta syystä. Rajavartiolaitoksen sivuilta löydät aina päivitetyt maahantulo-ohjeet:
RAJA - 
Ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikanaLinkki toiselle web-sivustolle.

Tällä hetkellä monet kansainväliset lennot on peruttu ja osa Euroopan maista ei salli läpikulkuliikennettä. Rajoitukset läpikulkuliikenteessä voivat olla erilaiset Brasilian kansalaisille kuin Suomen/EU:n kansalaisille ja asukkaille. Varmista aina lentojen tilanne, maahantuloon liittyvät vaatimukset ja rajoitukset suoraan lentoyhtiöltä ja läpikulkumaan viranomaisilta. Nämä ohjeistukset saattavat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla! Emme vastaa muiden maiden viranomaisten asettamista matkustusrajoituksista.

Lisätietoja São Paulon ja Rio de Janeiron saapuvista ja lähtevistä lennoista:

Hyödyllisiä neuvoja korona-aikana matkustamiseen voit löytää Finavian kysymys-ja vastaussivulta:
FINAVIA - Lentomatkustus koronan aikanaLinkki toiselle web-sivustolle.

THL suosittaa, että kaikilla Suomeen saapuvilla yli 12-vuotiailla matkustajilla pitäisi olla negatiivinen koronatestitulos. Testin ottamista suositellaan myös 6-12 vuotiaille, mutta se ei ole pakollinen. Jos sinulla on lääkärintodistus, joka vahvistaa parantumisesi Covid-19 taudista viimeisen kuuden kuukauden sisällä, et tarvitse negatiivistä koronatestiä. Katsothan yksityiskohdat suosituksista ennen matkaasi:
THL - All passengers arriving in Finland should have a negative coronavirus test resultLinkki toiselle web-sivustolle.


Lue lisää Suomeen saapumisesta ja matkailijan karanteenista:
THL - KoronavirusohjeetLinkki toiselle web-sivustolle.

Kun palaat Suomeen, hyödynnä FINENTRY - palvelua. Se sujuvoittaa matkustamista Suomeen sekä maahantuloon liittyvää koronavirustestausta.
FINENTRY - Matkustamassa Suomeen?Linkki toiselle web-sivustolle.

Muita hyödyllisiä linkkejä:

REOPEN-EU - Yleiskatsaus Euroopan maiden terveystilanteeseen Linkki toiselle web-sivustolle.