Lentoyhteydet Brasiliasta sekä tietoa Suomeen saapuville Covid-19 pandemian aikana

Lentoyhteydet Brasiliasta sekä tietoa Suomeen saapuville Covid-19 pandemian aikana

Täyden rokotussarjan saaneet matkustajat saavat tulla Suomeen kaikista maista. 28.12.2021 alkaen kaikilta matkustajilta vaaditaan joko PCR tai antigeenitesti. Testivaatimus ei koske Suomen kansalaisia tai Suomeen saapuvia maassa pysyvästi asuvia ulkomaan kansalaisia. Vaatimus ei myöskään koske välttämättömällä syyllä maahan saapuvia. Rokottamattomat brasilialaiset voivat saapua Suomeen ainoastaan välttämättömästä ja perustellusta syystä.

 

Pandemiatilanne elää edelleen ja voi muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Lentojen vaatimukset ja lennonvaihtomaiden rajoitukset saattavat muuttua pandemiatilanteesta riippuen. Tarkista aina lentojen ajankohtainen tilanne ja jatkoyhteydet Suomeen suoraan lentoyhtiöltäsi sekä kauttakulkuvaatimukset vaihtomaan viranomaisilta.

Tämän hetkiset maahanpääsyrajoitukset

Perustuslain 9 §:n mukaan Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan, ja samoin jokaisella on oikeus lähteä Suomesta. Myös Suomen kansalaisen perheenjäsenet (puoliso ja lapset) pääsevät maahan kansallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta.

Brasilialaisten matkustus Suomeen

26.7.2021 alkaen Suomeen voivat saapua kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus saadusta ja hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta.

28.12.2021 alkaen kaikilta matkustajilta vaaditaan alle 48 tuntia vanha negatiivinen PCR- tai antigeenitestitulos maahan pääsemiseksi. Vaatimus testituloksesta maahan pääsyä varten ei koske Suomen kansalaisia tai Suomeen palaavia maassa pysyvästi asuvia ulkomaan kansalaisia. 
VALTIONEUVOSTO Maahantulon rajoitukset(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Rokottamattomat Brasilian kansalaiset voivat tulla Suomeen vain välttämättömästä ja perustellusta syystä, kuten perhesyyt ja seurustelusuhde. Vaatimus PCR- tai antigeenitestituloksesta ei myöskään koske välttämättömästä syystä maahan saapuvia.

Voit tarkastaa maahantuloon oikeuttavat poikkeuskategoriat Rajavartiolaitoksen sivuilta. Välttämätön syy arvioidaan tapauskohtaisesti rajatarkastuksessa saadun selvityksen perusteella. Rajavartiolaitoksen sivuilta löydät aina päivitetyt maahantulo-ohjeet:
RAJA (voimassa 31.1.2021 saakka) - Ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Lentoyhteydet Suomeen

Varmista aina lentojen tilanne, maahantuloon liittyvät vaatimukset ja rajoitukset suoraan lentoyhtiöltä ja läpikulkumaan viranomaisilta. Nämä ohjeistukset saattavat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla! Emme vastaa muiden maiden viranomaisten asettamista matkustusrajoituksista.

Lisätietoja São Paulon ja Rio de Janeiron saapuvista ja lähtevistä lennoista:

Korona-aikana matkustaminen

Hyödyllisiä neuvoja korona-aikana matkustamiseen voit löytää Finavian kysymys-ja vastaussivulta:
FINAVIA - Lentomatkustus koronan aikana(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Rokotettujen maahantulo

Suomeen voivat saapua 26.7.2021 alkaen kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus vähintään 7 päivää Suomeen saapumista ennen saadusta hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta.

28.12.2021 alkaen kaikilta matkustajilta vaaditaan alle 48 tuntia vanha negatiivinen PCR- tai antigeenitestitulos maahan pääsemiseksi. Vaatimus ei koske Suomen kansalaisia tai Suomeen palaavia Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia. 

Rokotustodistukset

Brasiliassa saaduista Covid-rokotuksista voi saada todistuksen Conecte SUS(Linkki toiselle verkkosivustolle) -sivuston kautta. Täyden rokotussarjan saaneet voivat tulostaa todistuksen sivustolta suoraan myös englannin kielellä. 
THL - Suomessa hyväksytyt rokotteet(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Osittain rokotettuja ja rokottamattomia matkustajia koskevat edelleen ohjeistukset covid-testeistä ja kontaktien välttämisestä.
Lue lisää Suomeen saapumisesta, testeistä, rokotteista ja matkailijan kontaktien välttämisestä:
THL - Koronavirusohjeet(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Terveystarkastukset

Suomeen saapuvia matkustajia koskevat voimassa olevat tartuntatautilain mukaiset terveysturvallisuustoimet. Vaatimukset koskevat myös Suomen kansalaisia, Suomessa pysyvästi asuvia ja välttämättömillä syillä matkustavia. Vaatimuksiin voivat kuulua esimerkiksi terveystarkastukset tai koronatestaukset. Lisätietoja THLn koronavirusohjeista (Linkki toiselle verkkosivustolle)

Laki tartuntatautilain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (Valtioneuvosto 15.10.2021)

Kun matkustat Suomeen, hyödynnä FINENTRY - palvelua.
FINENTRY - Matkustamassa Suomeen?(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Muita hyödyllisiä linkkejä:

REOPEN-EU - Yleiskatsaus Euroopan maiden terveystilanteeseen (Linkki toiselle verkkosivustolle)

Usein kysytyt kysymykset

1. Voiko ulkomailla asuva suomalainen matkustaa Suomeen?
Kyllä, Suomen kansalaisella on aina oikeus palata kotimaahan.

2. Voiko Brasiliassa asuvat perheenjäsenet tulla vierailulle Suomeen?
Suomen kansalaisen perheenjäsenillä (puoliso ja lapset) on oikeus tulla Suomeen riippumatta perheen asuinmaasta.

Suomen asukkaan rokottamattomat brasilialaiset sukulaiset voivat tulla Suomeen perhesiteisiin liittyvän erityisoikeuden perusteella. Tässä tapauksessa sukulaisiksi lasketaan: puoliso, lapset, vanhemmat, appivanhemmat ja isovanhemmat mukaan lukien edellä mainittujen perheeseen (puoliso ja alaikäiset lapset) kuuluvat.

3. Voiko Brasilian kansalainen saapua turistina Suomeen kun hän on saanut täyden rokotussarjan?
Kyllä, 26.7 alkaen kaikki vähintään 7 päivää aikaisemmin täyden rokotussarjan saaneet voivat tulla Suomeen. Matkustajalla tulee olla mukana englannin kielinen rokotustodistus sekä todistus alle 48 tuntia vanhasta negatiivisesta PCR- tai antigeenitestituloksesta.

4. Onko pakko olla rokotus maahanpääsyä varten?
Rokote ei ole pakollinen, mutta se mahdollistaa turistina maahan saapumisen sekä helpottaa terveysturvallisuustoimia. Rokottamattomia brasilialaisia matkustajia koskevat edelleen maahantulorajoitukset.


5. Millainen matkavakuutus tarvitaan Suomeen matkustaessa?
Suomeen ei vaadita matkavakuutusta, mutta suosittelemme lämpimästi sen ottamista.