Lentoyhteydet Brasiliasta

Lentoyhteydet Brasiliasta

Koronavirustilanteen vuoksi suomalaisia matkailijoita kehotetaan palaamaan Suomeen heti kun mahdollista. Brasiliasta pääsee vielä Suomeen kaupallisilla lennoilla, ja niitä tulee käyttää matkustamiseen. Lentojen määrä on vähäinen. Tähän päivittyvään uutiseen listataan viimeisin suurlähetystön tiedossa oleva tilanne lentoyhteyksien suhteen. Varmista aina lentojen tilanne suoraan lentoyhtiöltä.

Päivitetty 6.4.

Brasiliasta pääsee vielä Suomeen kaupallisilla lennoilla. Paikkoja on saatavilla, mutta lentojen määrä Eurooppaan on vähäinen. Myös Brasilian sisäisten lentojen määrää on vähennetty (ks. tarkemmin linkki).

Vaihdollisten lentojen varaaminen suoraan Helsinkiin on vaikeaa, jolloin matkat on useimmiten varattava lento kerrallaan, ei suoraan perille asti. Tiedot lentoyhteyksistä muuttuvat jatkuvasti, joten lennot tulee varata suoraan lentoyhtiön kautta. Varmista aina lentojen ajankohtainen tilanne ja jatkoyhteydet Helsinkiin suoraan lentoyhtiöltä. Varaudu myös muutoksiin.
Huomio myös, että lentokentillä palvelut ovat minimissä, joten käsimatkatavaroihin on hyvä varata  evästä jatkolentojakin ajatellen.

Kotiutuslentoja ei ole suunnitteilla Brasiliasta Suomeen. Matkustamiseen tulee käyttää kaupallisia lentoja.

Ulkomailla asuvien suomalaisten kannattaa pysyä nykyisessä asuinmaassaan.

Lentoyhteydet:

  • Lufthansa: São Paulo/Guarulhos-Frankfurt kolme kertaa viikossa pääsääntöisesti maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin.
  • KLM: São Paulo/Guarulhos-Amsterdam kaksi kertaa viikossa pääsääntöisesti maanantaisin ja perjantaisin.    
  • Air France: São Paulo/Guarulhos-Pariisi kolme kertaa viikossa pääsääntöisesti tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin sekä Rio/Galeão-Pariisi kerran viikossa pääsääntöisesti keskiviikkoisin.
  • KLM ja Air France ovat ilmoittaneet laittavansa tyhjät paikat myyntiin 24 tuntia ennen lentoa, joten paikkoja kannattaa tiedustella seuraavan päivän lennoille.  
  • AZUL lentää 9.4. ja 14.4. Lissaboniin São Paulon Viracoposin kentältä. Portugalista ei ole suoria jatkoyhteyksiä Suomeen, mutta yhteyksiä on muihin maihin, joista voi lentää edelleen Suomeen. Portugalin osalta kauttakulku sallitaan kotiin matkustaville, mutta ulkomailta tulevia matkustajia koskee 14 päivän karanteenivelvoite, jos he poistuvat transit-alueelta.
  • British Airways, Alitalia, TAP, Iberia, Air Europa ja LATAM ovat ilmoittaneet keskeyttäneensä lentonsa Eurooppaan. 

 

Finnairin mukaan 1.4.-30.6. Helsingistä toimivat yhteydet joihinkin Euroopan kaupunkeihin:

  • Lontoo, Pariisi, Frankfurt, Zürich, Berliini, Amsterdam, München ja Bryssel.

Finnair: Lentotiedote / Reseuppsateringar / Finnair Travel Updates


Qatar Airwaysin lennoilla pääsee  Dohan kautta Helsinkiin ainakin São Paulosta, Riosta ja Brasíliasta (osa lennoista operoidaan yhteistyössä toisten lentoyhtiöiden kanssa). Huomioi, että viranomaismääräykset voivat vaikuttaa lentoihin lyhyelläkin varoitusajalla. Qatar Airways tarjoaa ylimääräisen alennuksen uusiin varauksiin yhdensuuntaisista lennoista 15.4. asti sivulla www.qatarairways.com (alennuskoodi ”TRAVELHOME”).


Brasilialla on maarajaa Ranskan Guayanan kanssa, josta on lentoja Pariisiin. Ranskan Guayanaan ei kuitenkaan ole enää lentoja Brasiliasta. Mikäli olet pyrkimässä Ranskan Guayanan kautta Eurooppaan, otathan yhteyttä São Paulon konsulaattiin ([email protected]), koska rajan ylitys ei muuten onnistu. Huomioithan myös, että Ranskan Guayanassa on 14 päivän karanteenivaatimus maahan tullessa.

koronavirus
matkustaminen
turismi