São Paulon yliopiston opiskelijat vierailulla Suomen suurlähetystössä

São Paulon yliopiston opiskelijat vierailulla Suomen suurlähetystössä

Kolmisenkymmentä oikeustieteen opiskelijaa São Paulon yliopistosta osallistui lähetystön esittelyyn ja esitti kysymyksiä Suomesta, diplomaattiurasta sekä Suomen ja Brasilian kahdenvälisistä suhteista.

Palestra de Sami Wacklin na residência oficial
Sami Wacklinin esitelmä virka-asunnolla

Rennossa keskustelussa Brasílian-edustuston päällikön sijainen Sami Wacklin esitteli lähetystön toimintaa, diplomaattiuraa, Suomen ja Brasilian välisiä kahdenvälisiä suhteita sekä ympäristöön ja koulutukseen liittyviä teemoja.

Tilaisuudessa käsiteltiin myös Suomen puheenjohtajuuskautta Euroopan unionin neuvostossa. Suomi priorisoi kaudellaan ympäristökysymyksiä esittämällä hiilineutraaliuutta yhdeksi EU:n päälinjauksista.

Tilaisuuden lopuksi opiskelijoille annettiin mahdollisuus esittää kysymyksiä, joita heillä riittikin. Heitä kiinnosti erityisesti kulttuurierot, ympäristökasvatus ja laajalle levinnyt luomutuotteiden kulutus Suomessa.  

Esiin nousi kysymyksiä myös diplomaattiurasta ja uusiin maihin sopeutumisesta. Opiskelijat halusivat tietää koulutuksesta, joka on usein toistuva teema kaikissa tapaamissa Suomen hyvän maineen johdosta, sekä vaihtomahdollisuuksista suomalaisten ja brasilialaisten yliopistojen välillä. Monet keskustelunaiheet syntyivät luonnostaan ja vierailusta muodostui miellyttävä tilaisuus kokemusten ja tiedon vaihtoon.

Osallistujille jaettiin esitteitä Suomesta, koulutuksesta ja suomalaisista innovaatioista sekä vinkkejä Suomessa opiskeluun. Kiitämme São Paulon yliopistoa vierailusta! Suomen suurlähetystö Brasíliassa on avoin vuoropuhelulle opiskelijoiden kanssa ja vaihtaa mielellään ideoita ja kokemuksia, mikä on aina hyödyllistä kaikille.