För resenärer till och i Bolivia

Undvik resor som inte är nödvändiga

Det pågår fortfarande oroligheter och demonstrationer efter presidentvalet. Sammandrabbningarna mellan demonstranterna och polisen har eskalerat och blivit våldsamma. Oroligheterna påverkar trafiken, en del vägar kan stängas av och kollektivtrafiken fungerar inte normalt, inte heller flygtrafiken. De bolivianska myndigheternas information och vägspärrar: http://transitabilidad.abc.gob.bo/mapa(Länk till en annan webbplats.)

Undvik stora folksamlingar och alla demonstrationer. Försök inte tränga igenom vägspärrar. Följ de lokala myndigheternas anvisningar och mediernas nyhetsrapportering.

Det kan förekomma förseningar i varuleveranserna, vilket kan leda till att priserna stiger och att det uppstår brist på vissa livsmedel och läkemedel. Allt detta påverkar i hög grad resesäkerheten. Det kan vara svårt att ta sig till flygplatserna och flyg kan ställas in. Det finns vägspärrar mellan de stora städerna, vilket hindrar resor mellan dem. Det finns också vägspärrar på vägarna till gränsövergångsställena på land, vilket kan hindra dig att lämna landet.

Tvister om ägande och användning av naturresurser samt andra politiska spänningar orsakar ständigt oroligheter som kan leda till våldsamma demonstrationer och vägspärrar.

Finland har inte en ambassad i Bolivia. Sveriges ambassad kan vid behov hjälpa finländare.

Kontaktuppgifter: https://www.swedenabroad.se/sv/utlandsmyndigheter/bolivia-la-paz/kontakt/(Länk till en annan webbplats.)

Om du befinner dig i regionen, gör en reseanmälan på adressen:
https://reseanmalan.fi/(Länk till en annan webbplats.)