Tiedoksi Boliviassa matkustaville

Vältä tarpeetonta matkustamista Boliviaan. Väkivaltaisia mielenosoituksia ja tiesulkuja voi esiintyä. Vältä väkijoukkoja.

Vaalien jälkeiset mielenosoitukset ja levottomuudet jatkuvat edelleen. Mielenosoittajien ja poliisin väliset yhteenotot ovat yltyneet väkivaltaisiksi. Levottomuudet aiheuttavat häiriöitä liikenteelle, teitä saatetaan sulkea eikä julkinen liikenne, ml. lentoliikenne toimi normaalisti.

Bolivian viranomaisten sivusto tiesuluista: http://transitabilidad.abc.gob.bo/mapa(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suuria väkijoukkoja, mielenosoituksia ja tiesulkujen ylittämistä on syytä välttää. Matkustajia kehotetaan seuraamaan paikallisten viranomaisten ohjeita ja seuraamaan aktiivisesti tiedotusvälineitä.

Tavarantoimituksissa saattaa olla viiveitä ja tämän vuoksi hinnat saattavat nousta tai tiettyjä lääkkeitä ja ruokatuotteita ei ole saatavissa. Edellä mainitut asiat vaikuttavat merkittävästi matkustusturvallisuuteen. Lentokentälle voi olla vaikea päästä, lentoja voidaan peruuttaa. Suurempien kaupunkien välillä on tiesulkuja, jotka estävät matkustamisen. Rajanylityspaikoille menevillä reiteillä on tiesulkuja, jotka saattavat estää poistumisen maasta.

Kiistat luonnonvarojen omistuksesta ja käytöstä sekä muut poliittiset jännitteet aiheuttavat myös toistuvasti liikehdintää, mikä näkyy myös väkivaltaisina mielenosoituksina ja tiesulkuina.

Suomella ei ole suurlähetystöä Boliviassa. Ruotsin Bolivian suurlähetystö avustaa tarvittaessa. Yhteystiedot:
http://www.swedenabroad.se/sv/utlandsmyndigheter/bolivia-la-paz/kontakt/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Jos olet alueella tee matkustusilmoitus osoitteessa:
http://matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)