Uttalande från ordförandeskapet på Europeiska unionens vägnar om valet till den konstituerande församlingen och folkomröstningen om regionalt självstyre i Bolivia den 2 juli

Pressmeddelande 225/2006
7.7.2006

Europeiska unionen gratulerar Bolivia för det öppna, effektiva och demokratiska sätt som valet till den konstituerande församlingen och folkomröstningen om regionalt självstyre genomfördes i Bolivia den 2 juli. Detta val var mycket viktigt för Bolivias framtid, såväl politiskt som ekonomiskt och socialt.

Europeiska unionen uttrycker tillförsikt om att medlemmarna i den konstituerande församlingen kommer att revidera konstitutionen i avsikt att stärka den nationella enigheten och avspegla det bolivianska folkets förväntningar på ett pluralistiskt samhälle.

Europeiska unionen bekräftar på nytt sin fasta föresats att fortsätta stödja Bolivia i landets insatser för att stärka de demokratiska institutionerna, lindra fattigdomen och minska ojämlikheten och den sociala utslagningen inom ramen för nationell enighet i Bolivia.