Nya ambassadörer 

Seija ToroDen 9 augusti utnämnde republikens president utrikesrådet Seija Toro till chef för ambassaden i Maputo, Moçambique från och med den 1 november 2013. Toro flyttar till Maputo från Kuba, där hon har fungerat som Unicefs landschef sedan oktober 2012.

Under åren 2007-2012 var Seija Toro Unicefs landschef för Costa Rica. Hon har erfarenheter från utrikesministeriets avdelning för Afrika och Mellanöstern och från utvecklingspolitiska avdelningen, som tidigare kallades biståndsavdelningen. Av de finska beskickningarna utomlands har Toro tjänstgjort vid Finlands permanenta FN-representation i New York, under Finlands tid som EU-ordförande, samt vid Finlands ambassader i Rom och Lusaka. Hon har också varit medlem av Latinamerikanska utvecklingsbankens direktion. Dessutom har Toro internationella erfarenheter från Europeiska kommissionen.

Toro började sin bana vid utrikesministeriet år 1989.

Republikens president utnämnde sidoackrediteringar för följande ambassadörer: 

I Canberra, att chefen för ambassaden i Australien, ambassadören Pasi Patokallio även representerar Finland i Papua-Nya Guinea.

I New Delhi, att chefen för ambassaden i Indien, ambassadör Aapo Pölhö även representerar Finland i Bangladesh.

I Madrid, att chefen för ambassaden i Spanien, Roberto Tanzi-Albi som tillträder 1.9.2013, även representerar Finland i Andorra.

Dessutom befullmäktigade republikens president ambulerande ambassadören, utrikesrådet Niklas Lindqvist, som har utrikesministeriet som bas, att även representera Finland i Tadzjikistan.

För mer information: chefen för personalförvaltningen Vesa Lehtonen, tel. 09 1605 5401