Koronavirusuutiset Bangladeshissa

Bangladeshin koronatilanne jatkuu huonona. Maassa on voimassa liikkumiseen ja matkustamiseen liittyviä rajoituksia. Terveydenhuollon saatavuus ja laatu ovat pandemian myötä entisestään heikentyneet.

Maahantulosäännökset

Turistiviisumien myöntö Bangladeshiin on pääosin keskeytetty. Pakottavien matkustussyiden osalta ole yhteydessä lähimpään Bangladeshin edustustoon.

Maahan saavuttaessa on esitettävä 72 tunnin sisällä hankittu negatiivinen koronatestitulos. Bangladeshiin saavuttaessa 14 päivän karanteeni on pakollinen, myös rokotetuille. Terveystarkastukset ovat mahdollisia esimerkiksi lentokentillä.

Tarkista viimeisimmät maahantulosäädökset ennen matkaasi lähimmästä Bangladeshin edustustosta tai matkanjärjestäjältä.

Ennen Bangladeshista poistumista on hyvä tarkastaa lentoyhtiön sekä kohdemaan koronatestivaatimukset.

Umpeutumassa olevalle viisumille voi anoa jatkoa Bangladeshin maahanmuuttoviranomaisilta.

Lisätietoja:

 

Liikkuminen

Kansainvälinen lentoliikenne Bangladeshiin toimii rajoitetusti. Alueellisia liikkumis- ja matkustusrajoituksia on voimassa monin paikoin ja ne saattavat muuttua yllättäen. Useimmat palvelut ovat kiinni.

Tanskan suurlähetystö avustaa myös suomalaisia matkailijoita tarvittaessa paikan päällä Bangladeshissa.

Lisätietoja:

Terveys

Kuumemittaukset ja terveystarkastukset ovat yleisiä mm. lentokentillä sekä julkisia palveluita ja liikennettä käytettäessä. Maan terveydenhuollon saatavuus ja laatu ovat heikkoja.

Lisätietoja:

Palvelut

Useimmat palvelut ovat kiinni.

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Viranomaisten ohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa oikeustoimiin.

Edustuston asiakaspalvelu

Suomella ei ole suurlähetystöä Bangladeshissa, vaan maa kuuluu Suomen New Delhin suurlähetystön toimipiiriin.

Suomen viisumi- ja maahantuloasioissa voi Bangladeshissa kääntyä Ruotsin suurlähetystön puoleen. Muissa hätätilanteissa ja konsuliasioissa suomalaisia avustaa Tanskan suurlähetystö. Huomaathan, että maahantulolupahakemusten vastaanotto ja käsittely on toistaiseksi pääosin keskeytetty.

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]. Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.