Mikko Koivumaa utrikesministeriets kommunikationsdirektör

Mikko Koivumaa utrikesministeriets kommunikationsdirektör

Statsrådet har utnämnt Mikko Koivumaa till kommunikationsdirektör vid utrikesministeriet från och med den 18 oktober 2021. Mandatperioden är fem år. Koivumaa är för närvarande kommunikationsdirektör vid arbets- och näringsministeriet.

Mikko Koivumaa har lång erfarenhet av kommunikation såväl vid utrikesministeriet som vid andra närstående organisationer. Han har arbetat vid arbets- och näringsministeriet sedan 2018. Innan dess var han kommunikationschef vid Kyrkans utlandshjälp 2015–2018. Koivumaa var press- och kulturråd vid Finlands ambassad i Tokyo 2010–2015. Dessutom har han arbetat för Finnfacts, som idag är en del av Business Finland. Koivumaa är styrelsemedlem i yrkesföreningen för kommunikationsbranschen ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry.

Han är filosofie magister och politices kandidat från Helsingfors universitet.

”Utrikesministeriet har en avgörande roll när det gäller att främja Finlands och finländarnas intressen ute i världen. Det här är en speciellt intressant tidpunkt att bli delaktig i arbetet, när världen så småningom håller på att öppna sig efter pandemin”, säger Koivumaa.

Kommunikationsdirektören leder utrikesministeriets kommunikationsavdelning, svarar för den strategiska utvecklingen av kommunikationen och är medlem av ministeriets ledningsgrupp.

Tjänsten som kommunikationsdirektör söktes av 27 personer.

Ytterligare information: Kirsti Pohjankukka, personaldirektör, tfn 5350 038 och Mikko Koivumaa, tfn 050 3453 555. Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]