Avoin työtehtävä: Assistentti

Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa / Suomen Brysselin edustustojen yhteishallinto hakee palvelukseensa assistenttia määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 30.8.2021 – 29.8.2022 tai sopimuksen mukaan, tehtävän jatko on mahdollinen.

Assistentin tehtäviin kuuluvat delegaatiotilojen assistentin tehtävät, Euroopan parlamentti -asioita ja EU-rekrytointeja hoitavien virkahenkilöiden assistentin tehtävät sekä EU-edustuston virallisen sähköpostilaatikon hallinnointi. Delegaatiotilojen osalta assistentin vastuulla ovat Europa-rakennukseen saapuvien kokousedustajien akkreditointi, ministerineuvostoihin tulevien delegaatioiden akkreditointiin ja kokousosallistumiseen liittyvät tehtävät sekä delegaatiotilojen päivittäistoiminnoista vastaaminen, ml. tiloissa olevien neuvotteluhuoneiden varauskalenterin hallinnointi ja kokoustilojen käytännön järjestelyt. Pääasialliset virkahenkilöitä avustavat tehtävät ovat kokous-, seminaari- ja tapaamisjärjestelyt, kalenterinhallinta, sähköisen asiakirjaliikenteen hallinnointi, yhteydenpito ja tiedonvaihto EU-instituutioiden ja ministeriöiden välillä, EU-rekrytointeihin liittyvän informaation välittäminen Suomeen   sekä muut hallinnolliset tukitoimet kuten postituslistojen ylläpito, matka- ja edustustyö- sekä vierailujärjestelyt. Tarvittaessa tehtäviin saattaa myös kuulua Euroopan parlamentin Strasbourgin täysistunnoissa avustaminen. Assistentin tehtäviin kuuluu lisäksi EU-edustuston viralliseen sähköpostilaatikkoon saapuvien viestien jakaminen hoitaville virkamiehille ja assistenteille.

Tehtävään hakijalta edellytetään hyvää suomen ja englannin kielen taitoa, ranskan kielen hyvä tuntemus ja muu kielitaito katsotaan eduksi. Edellytämme lisäksi kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja joustavuutta työaikojen, työtehtävien ja sijaisuuksien suhteen, hyvää paineensietokykyä sekä vahvaa toimisto-ohjelma- ja tietotekniikkaosaamista. Edellytämme myös tehtävään sopivaa koulutusta, kuten ammattikorkeakoulututkintoa (esimerkiksi tradenomi) tai muuta tehtävään soveltuvaa koulutusta. Arvostamme soveltuvaa työkokemusta, oma-aloitteisuutta, huolellisuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Tarjoamme monipuolisen ja mielenkiintoisen assistenttityön EU-päätöksenteon parissa kansainvälisessä ympäristössä.

Työsuhteeseen sovelletaan Belgian lainsäädäntöä. Hallinnollisesti tehtävä sijoittuu Suomen Brysselin edustustojen yhteishallinnon alaisuuteen. Työntekijän pääasiallinen työpaikka on Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa sekä sen alaiset Suomen delegaatiotilat Euroopan unionin Europa-rakennuksessa. Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014) ennen työsuhteen solmimista. Tarkat tiedot turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista supo.fi.

Lisätietoja työn sisällön osalta antaa Pia Suominen-Bouwland ([email protected], +32 473 856 773). Lisätietoja työsuhteen ehtojen osalta sekä palvelussuhteen ehdoista kertovan tietopaketin voi pyytää [email protected].

Pyydämme lähettämään työhakemuksen, CV:n ja suosittelijoiden yhteystiedot ’Assistentti delegaatiotilat, EP ja EU-rekrytoinnit’ otsikossa mainiten sähköpostiosoitteeseen [email protected]. Hakuaika päättyy 15.7.2021. Haastattelut järjestetään etäyhteyden välityksellä.

 

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään hyväksyn tietosuojakäytännön ja annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn (Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus EU 679/2016).