Avoimet työpaikat- Harjoittelija

Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa hakee ammattikorkeakouluharjoittelijaa Brysseliin. Toivottu harjoitteluajankohta on 1.5. – 30.9.2022 tai sopimuksen mukaa. Harjoittelun kesto on noin viisi kuukautta.

Harjoittelija työskentelee Suomen EU-edustustossa Brysselissä ja avustaa edustuston ulko- ja turvallisuuspolitiikan tiimiä sektorin assistenttien ohjauksessa. Tehtäviin kuuluu mm. kokous-, vierailu- ja tapaamisjärjestelyitä, kalenterin hallintaa sekä EU-instituutioiden ja ministeriöiden välisen asiakirjaliikenteen hoitoa. Lisäksi tehtäviin kuuluu hankerahoituksen erityisasiantuntijan tukeminen Business Finland-verkostoon liittyvissä tehtävissä sisältäen suurienkin seminaarien järjestelyitä.
Tehtävä tarjoaa harjoittelijalle erinomaisen näköalapaikan Suomen valtionhallintoon ja EU:n toimintaan. Harjoittelija pääsee perehtymään monipuolisesti edustuston laajaan tukitehtäväkenttään ja vaihteleviin työtehtäviin multidiplomatian ympäristössä.


Tehtävä soveltuu parhaiten opintojensa loppuvaiheessa olevalle ammattikorkeakouluopiskelijalle. Soveltuvia opintoja ovat esimerkiksi yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan tradenomi-opinnot.Edellytämme harjoittelijalta erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa. Ranskan kielen hyvä tuntemus ja muu kielitaito katsotaan eduksi.

Tehtävässä tarvitaan hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, joustavuutta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Harjoittelijan toivotaan olevan reipas, oma-aloitteinen, vastuuntuntoinen sekä innokas oppimaan uutta. Kansainvälinen opiskelu- ja harjoittelukokemus lisäävät valmiuksia osallistua nopeatempoiseen ja laaja-alaiseen työhön. Hyvät sosiaaliset kyvyt auttavat uusiin verkostoihin sopeutumisessa.

Brysselissä on yleensä hyvin tarjolla lyhytaikaisia vuokra-asuntoja. Edustusto ei osallistu asunnon etsintään.

Edustusto tekee harjoittelijan kanssa työharjoittelusopimuksen. Harjoittelijan tulee saada harjoittelua varten rahoitus oppilaitokseltaan. Edustusto ei maksa harjoittelijalle palkkaa tai muuta korvausta harjoittelujakson ajalta. Lisäksi harjoittelija maksaa matkansa, matkavakuutuksensa ja asumiskustannuksensa itse.

Lisätietoja työn sisällön osalta antaa:
Elina Saaristo-Diatta
Vastuuvirkamies (siviilikriisinhallinta, COPS-suurlähettilään sijainen)
[email protected]
puh. +32 473 529 299

Hallinnollisten ja muiden kysymysten osalta:
[email protected].

Pyydämme lähettämään kirjallisen hakemuksen, CV:n ja todistuksen rahoitustuesta ’AMK-harjoittelija UTP’ otsikossa mainiten sähköpostiosoitteeseen [email protected]. Hakuaika päättyy sunnuntaina 27.03.2022. Haastattelut järjestetään etäyhteyden välityksellä.
Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Tarkat tiedot turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista supo.fi.

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään hyväksyn tietosuojakäytännön ja annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn (Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus EU 679/2016).