Viittä vaille "finnished"

Suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen ja Etyj-suurlähettiläs Päivi Laivola de Rosière kutsuivat diplomaattikuntaa Suomen pian päättyvän EU-puheenjohtajuuden päättäjäisvastaanotolle 17.12.2019.

Etyj-suurlähettiläs Päivi Laivola de Rosière, suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen, Etyj- ja YK -lähettiläs Mario Horvatić ja asiainvastaava Silvio Kus
Etyj-suurlähettiläs Päivi Laivola de Rosière, suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen, Etyj- ja YK -lähettiläs Mario Horvatić ja asiainvastaava Silvio Kus. Kuva: Harald Klemm/ DIPLOMATICA.uno

Wienin multiedustustossa EU-puheenjohtajuus on teettänyt paljon töitä, joten ilo työurakan pian päättyessä oli varmasti aitoa, ja tunnelma sen myötä rento ja iloinen. Jouluisesti koristellussa residenssissä suurlähettiläät toivottivat tulevan puheenjohtajamaan Kroatian edustajille, YK- ja Etyj - suurlähettiläs Mario Horvatićille ja asianvastaava Silvio Kusille, kaikkea hyvää ja ojensivat työn tueksi paljon hilpeyttä herättäneen ensiapupaketin, joka sisälsi mm. laastaria, C-vitamiinia ja pullon vodkaa ”niitä hetkiä varten, jolloin kaiken haluaisi vain unohtaa”. Lähetystön juhlavastaavat päivittivät myös drinkkien nimet paremmin EU-prioriteetteja vastaaviksi: tarjolla oli juomia kuten ”Carbon sink”, ”Budget headache” ja ”Social inclusion”.

Maakuvatyö on tärkeä osa edustustyötä, joten urheilullisimmat vieraat pääsivät heti alkuun opettelemaan letkajenkkaa laulaja Kari Rakkolan, pianisti Piritta Monosen ja kitaristi Walter Nikowitsin tahdittamina.  Lisäksi kutsuvieraat saivat kuulla tangosävelmiä ja suomalaisille tuttuja ikivihreitä. Noin 130 vierasta pääsi nauttimaan residenssin kokin Tero Räsäsen loihtimia suomalaisia herkkuja.

Joulupukkikin tuntee EU-prioriteettimme ja saapui paikalle ilmastoystävällisesti lentävien porojensa kyydissä.  Paikallinen poliisi kävi kuitenkin ensin varmistamassa, että pukki todellakin oli kutsuttu juhliin, eikä vain omituinen punanuttuinen kuokkavieras.

Innokkaimmat vieraat innostuivat mahdollisuudesta laulaa karaokea. Yhteislauluna esitetty Final Countdown sopi vastaanoton teemaan paremmin kuin hyvin.

Kuvia vastaanotosta DIPLOMATICA.unon(Linkki toiselle web-sivustolle.) sivuilla sekä Twitter-tilillämme(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Teksti: Petra Hedman