Suurlähettiläs maakuntavierailulla Salzburgissa

Suurlähettiläs Pirkko Hämäläisen toimikausi Itävallassa on alkanut vauhdikkaasti: heti tammikuun 18. päivänä 2019 ohjelmassa oli ensimmäinen maakuntamatka, joka johti talviseen Salzburgiin.

Lounaalla suurlähettiläs Hämäläinen tapasi mm. yritysmaailman edustajia. Kuva: SL Wien

Salzburgissa suurlähettiläs Hämäläinen tapasi kunniakonsuli Georg Scheicherin seurassa Salzburgin maaherran tri Wilfried Haslauerin ja Salzburgin pormestarin Harald Preunerin. Lounaalla suurlähettiläs Hämäläinen tapasi mm. yritysmaailman edustajia. Matkaan osallistui myös Werner Merzeder Business Finlandista. Keskusteluissa pohdittiin mahdollisuuksia lisätä mm. tuotekehitys- ja tutkimusyhteistyötä Salzburgin ja Suomen korkeakoulujen välillä.

Muodostelmaluistelusta kiinnostunut lähettiläs pääsi vierailunsa aikana myös jännittämään suomalaisten muodostelmaluistelujoukkueiden suorituksia Mozart Cupissa, joka on Euroopan suurimpia muodostelmaluistelukilpailuja. Suomalaisten panos muodostelmaluistelussa on vahva. Luistelijoita on paljon ja joukkueita sen mukaisesti. Mozart Cupiin osallistui kaikkiaan kahdeksan eri ikäistä suomalaista joukkuetta.

Suurlähettiläs ja hänen puolisonsa Juha Niemelä ryhmäkuvassa Team Uniquen kanssa. Kuva: SL Wien

Aikuisten pääsarjassa kilpailivat Suomesta maailmanmestaruutta hallussaan pitävä Marigold IceUnity sekä Team Unique Helsingistä. Marigold IceUnity voitti vapaaohjelmaosuuden ja sijoittui lopulta kovatasoisessa kilpailussa hienosti toiseksi. Team Unique, joka johti lyhytohjelman jälkeen kilpailua, sijoittui neljänneksi.

Mozart Cupin järjestelyt toimivat erinomaisesti, ja lähettiläällä oli myös mahdollisuus tavata kisojen järjestäjiä sekä suomalaista Itävallan joukkueen valmentajaa Noora Karjalaista. Ehkäpä tulevaisuudessa tämä vaativa laji hyväksytään myös Olympiakisoihin.