Suurlähettiläs maakuntamatkalla Kärntenissä

Suomen suurlähettiläs Itävallassa ei ole lähes 20 vuoteen käynyt Itävallan eteläisimmässä osavaltiossa Kärntenissä. Oli siis korkea aika tutustua kauniiden järvien ja vuorten maakuntaan hieman paremmin.

Kuvassa kunniakonsuli Josef Weinländer, lähettiläs Pirkko Hämäläinen, varamaaherra Beate Prettner ja maaherra Peter Kaiser seisovat rinnakkain.
(Vasemmalta) Kunniakonsuli Josef Weinländer, lähettiläs Pirkko Hämäläinen, varamaaherra Beate Prettner, Kärntenin maaherra Peter Kaiser

Suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen vieraili miehensä Juha Niemelän kanssa Kärntenissä kesä- ja heinäkuun vaihteessa. Kunniakonsuli Josef Weinländer oli laatinut yhteistyössä lähetystön kanssa monipuolisen ohjelman, jonka aikana lähettiläs tapasi mm. Kärntenin maaherran Peter Kaiserin (SPÖ) sekä varamaaherra Beate Prettnerin. Kaiser oli erityisen kiinnostunut Suomen koulutuspolitiikasta, onhan Kärnten ottanut päämääräkseen tulla Itävallan lapsi- ja perheystävällisimmäksi osavaltioksi. ”Koulutus on avain tulevaisuudelle”, totesi Kaiser, joka suunnittelee myös koulutusaiheista matkaa Suomeen. Prettner puolestaan oli vaikuttunut siitä, miten moni puolue Suomessa on naisten vetämä ja kuinka paljon Suomen hallituksessa on naisia. Suurlähettiläs kuuli tapaamisessa myös alueen mahdollisuuksista uusiutuvan energian saralla. Lähettiläs haluaisi tiivistää erityisesti taloudellista yhteistyötä alueella.

Matkan aikana lähettiläs vieraili myös Stora Enson sahalla Bad St. Leonhardissa. Erityisesti lähettilästä ilahdutti se, että tehtaan tuotanto vastaa kestävän kehityksen periaatteita.

Helteisen, mutta erittäin informatiivisen kaupunkikierroksen ja pitkän työpäivän jälkeen lähettiläs sai myös tilaisuuden pulahtaa turkoosiin Wörther-järveen vilvoittelemaan. Kaiken kaikkiaan vierailu oli siis erittäin onnistunut!