Suomen Wienin-suurlähetystön Etyj-delegaatio hakee neuvonantajaa

Suomen Wienin-suurlähetystön Etyj-delegaatio hakee oma-aloitteista, kielitaitoista, organisointi- ja yhteistyökykyistä Neuvonantajaa kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen. Tehtävä alkaa 2.3.2020 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä jatkuu mahdollisesti vakituisena tehtävänä määräaikaisuuden jälkeen.

Tehtävässä sovelletaan asemamaasta palkatun työntekijän työehtoja.

Hakuaika tehtävään päättyy 5.2.2020. 

Neuvonantajan tehtävä on laaja-alainen ja itsenäinen substanssitehtävä. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö, Etyj, toimii kolmella ulottuvuudella: poliittis-sotilaallinen ulottuvuus, talous- ja ympäristöulottuvuus sekä inhimillinen ulottuvuus. Tehtävässä painottuvat turvallisuuspolitiikka ja kriisinhallinta sekä erityisvastuualueena Etyj-hankeyhteistyö ja varojen koordinaatio.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa, erinomaista suomen ja englannin kielten suullista ja kirjallista taitoa sekä mielellään ranskan ymmärtämistä.  Venäjän kielen taito lasketaan eduksi.

Multiympäristössä ja Etyjin laaja-alaisessa ja nopeatempoisessa toimintaympäristössä olennaista on monen asian yhtäaikainen substanssihallinta ja kyky itsenäiseen ja tarkkaan työskentelyyn. Lisäksi työssä vaaditaan analysointikykyä (erityisesti raportointi), Etyjin poliittisen luonteen ymmärrystä, oma-aloitteisuutta sekä pidemmän aikavälin suunnittelukykyä ja nopeaa reagointikykyä. Hyvät ihmissuhdetaidot ja diplomaattisuus ovat välttämättömiä työssä, jonka olennainen osa on laaja yhteys- ja toimijaverkosto sekä Etyjin eri toimijoiden että muiden valtuuskuntien ja ulkoministeriön suuntaan. Myös joustavuus ja kyky tiimityöhön ovat tärkeitä Etyjin kokous- ja tapahtuma-aikataulun tiiviyden ja muiden virkamiesten sijaistamistarpeen vuoksi. Aiempi hankehallintokokemus lasketaan tehtävässä eduksi.

Tarjoamme mielenkiintoisen työpaikan kansainvälisessä ympäristössä.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteesta www.supo.fi.

Vapaamuotoiset suomenkieliset hakemukset ja ansioluettelo pyydetään lähettämään 5.2.2020 mennessä sähköpostiosoitteseen: sanomat.wie(at)formin.fi .

Lisätietoja tehtävästä antavat työsuhteen osalta hallintovastaava Henriikka Haavisto henriikka.haavisto(at)formin.fi, ja tehtävien sisällön osalta Marja Rosvall marja.rosvall(at)formin.fi, puh. +43 1 535 03 65 (virka-aikana). ​

Suurlähetystö käsittelee sille annettuja henkilötietoja luottamuksellisesti ja EU:n tietosuoja­lainsäädännön mukaisesti. Tietoja ei siirretä tai luovuteta eteenpäin ilman perusteltua ja lain­mukaista syytä. Lisätietoja tietosuojakäytännöstä löytyy osoitteesta www.um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa.

Hakemalla tehtävään hakija hyväksyy tietosuojakäytännön ja antaa suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn.