Kaikkea hyvää, Mario!

Mario Stedile-Foradori – pitkäaikaisin ja kokenein kunniakonsulimme Itävallassa – on jättänyt tehtävänsä Tirolin ja vuodesta 2014 myös Vorarlbergin osavaltion kunniakonsulina 36 vuoden jälkeen. 

Kuvassa Suomen kunniakonsuli Stedile-Foradori yhdessä suurlähettiläs Pirkko Hämäläisen kanssa vierailulla Tirolin maaherran Günter Platterin luona helmikuussa 2019.
Stedile-Foradori yhdessä suurlähettiläs Pirkko Hämäläisen kanssa vierailulla Tirolin maaherran Günter Platterin luona helmikuussa 2019.

 

Vuonna 1984  Stedile-Foradori otti kunniakonsulin tehtävän vastaan isältään, tri Ferruccio Stedile-Foradorilta, ja on siitä lähtien akviivisesti syventänyt Suomen ja Itävallan suhteita ja edistänyt Suomen asiaa Tirolissa.  Toimikautensa aikana Stedile-Foradori työskenteli peräti 10 eri suurlähettilään alaisuudessa. 

Stedile-Foradori osallistui toimivuosiensa aikana monien kulttuuritapahtumien järjestämiseen ja panosti myös Suomen ja Itävallan kauppasuhteiden edistämiseen. Hän piti myös yllä hyviä suhteita alueella asuviin suomalaisiin. Koska Tirol on kaukana pääkaupungista ja talviturismi Suomesta alueelle vilkasta, on konsulaatin Suomen kansalaisille tarjoama palvelu ollut korvaamatonta.

Ansioistaan Suomen tasavallan hyväksi Stedile-Foradori palkittiin sekä Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan ritarimerkillä vuonna 1997 että Suomen Leijonan ritarikunnan komentajamerkillä  (SL R I) vuonna 2015.

Videolla Stedile-Foradori muistelee kauttaan kunniakonsulina ja kertoo mm., mistä Suomi Tirolissa tunnetaan (video saksaksi). 

Kiitämme "meidän Mariota" menneistä vuosista ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa!

Lue myös: Uudet kunniakonsulit Tiroliin ja Vorarlbergiin (avautuu uuteen ikkunaan)