Burgenlandin kunniakonsulaatin uusien tilojen avajaiset

Suomen Burgenlandin kunniakonsulaatti ei ole muuttanut kovinkaan kauas aiemmasta osoitteestaan, vain muutaman kadunnumeron päähän osoitteeseen Rusterstraße 75. Mutta koska kyseessä on Burgenland, tällaista muuttoakin on juhlittava asianmukaisesti. Uuden kunniakonsulaatin avajaiset pidettiin 27. maaliskuuta.

Günther Kovacs, Charlotte Toth-Kanyak, lähettiläs Pirkko Hämäläinen ja kunniakonsuli Werner Dax

Kunniakonsuli Werner Dax oli koonnut hienon ja lämminhenkisen ohjelman, ja Itävallan itäisin ja aurinkoisin osavaltio Burgenland näytti myrskyisästä säästä huolimatta parhaita puoliaan. Suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen tapasi ORF Burgenlandin aluejohtajan Werner Hericsin, Landesholdingin (sosiaalinen palveluntarjoaja, joka pitää huolta osavaltion julkisten varojen käytöstä mm. terveyspuolella) toimitusjohtajan Hans Peter Ruckerin ja Burgenländische Volkszeitung - lehden päätoimittajan Markus Stefanitschin lounaalla Max Stieglin huippuravintolassa Gut Purbachissa. Keskusteluissa käsiteltiin sekä ajankohtaista politiikkaa että sellaisia aiheita kuin hoitoalan tulevaisuus tai Suomen energiapolitiikka.

Runsaan aterian jälkeen matka jatkui Trausdorfiin ja siellä trendikkääseen alkoholijuomiin erikoistuneeseen liikkeeseen nimeltä "Edelstoffe". Liike yhdistää toiminnassaan hauskasti ja repäisevästi erinomaiset juomat ja taiteen. Burgenlandissa ei tunnetusti voi vierailla tutustumatta alueen viineihin.

Avajaisten virallinen osa pidettiin Dax & Partnerin tiloissa Eisenstadtissa. Lukuisia vieraita - muun muassa Itävallan liittoneuvoston puheenjohtaja Günther Kovacs, Eisenstadtin apulaispormestari Charlotte Toth-Kanyak ja osavaltion viraston johtaja Ronald Reiter - osallistui hyvin kotoisiin avajaisiin. Suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen totesi puheessaan, että Suomella ja Burgenlandilla on kenties hieman yllättäenkin jotain yhteistäkin. Molemmilla on kunnianhimoisia ilmastotavoitteita: Burgenland pyrkii olemaan energiaomavarainen vuoteen 2030 mennessä, Suomi puolestaan hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Samana iltana avattiin kunniakonsulaatin tiloissa myös burgenlandilaisen Heinz Ebnerin näyttely "Landschaftsmetamorphosen" (maiseman muodonmuutokset). Sylvi Kekkosen säätiön palkinnon saanut laulaja Jasmin Artner ja pianisti Jonathan Norén pitivät huolta avajaisten hyvästä tunnelmasta.

Suurkiitokset kunniakonsuli Werner Daxille onnistuneesta tilaisuudesta!

Teksti: Petra Hedman