När ni reser i Australien under skogsbrandssäsongen

Skogsbrandssäsongen i Australien börjar normalt den första oktober och räcker till 31 mars. Om ni reser i Australien under denna tid kan bänder beröra er. Skogs- och gräsbränder korsar ofta både stora och små vägar. Rök kan nedsätta sikten och vägar kan stängas utan varning. Det är viktigt att ni har all den information ni behöver för att ni skall kunna resa tryggt.

Ladda ner appen så att ni kan förlja med brandfaran och skogsbrandsalarm för den delstat eller det territorium ni reser i.

New South Wales(Länk till en annan webbplats.)

Queensland(Länk till en annan webbplats.)

Victoria(Länk till en annan webbplats.)

Tasmania(Länk till en annan webbplats.)

South Australia(Länk till en annan webbplats.)

Western Australia(Länk till en annan webbplats.)

Northern Territory(Länk till en annan webbplats.)

Australia Capital Territory(Länk till en annan webbplats.)

 

Vänligast notera att brandriskbedömningarna (Fire Danger Ratings) ger er en indikation på vilka konsekvenser en brand kan ha om den börjar. Bedömningarna är baserade på lokala förhållande som temperature, luftfuktighet, vind och torka i landskapet. Ju högre brandriskbedöming desto farligare är förhållandena.

Kolla väderförhållandena på Bureau of Meteorology(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) websida.

Ta reda på nyttiga telefonnumror. I nödfall ring alarmnumret 000.

Packa en Emergency Survival kit(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) med en batteridriven transistorradio, skyddskläder, yllefiltar och vatten.

Om ni är ute med husvagn eller på camping studera "Caravan and Camping Bush Fire Safety" fact sheet(Länk till en annan webbplats.) eller brochure(Länk till en annan webbplats.).

Om ni är ute på fot i vildmarken studera "Bush Fire Safety for Bushwalkers" fact sheet(Länk till en annan webbplats.).

För mera information om vad man skall göra om man blir omringad av en brand vänligast besök Rural Fire Service website(Länk till en annan webbplats.) hemsida.

Luftkvaliteten i Canberra och den omgivande regionen fortsätter att variera. Vi följer med situationen. Om förhållandena förändras kan vi vara tvungna att göra förändringar i öppettiderna med kort varsel. Följ vår sida på Facebook(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) för ytterligare uppdateringar.