Mobiili passinmyöntöpiste saapuu Aucklandiin

Uutta suurlähetystön mobiilia passinmyöntöpistettä testattiin alkuvuoden aikana Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Passien myöntäminen sujui ongelmitta ja tästä rohkaistuneena jatkamme passien myöntämistä Canberran ulkopuolella.

Passinhaku sujuu mobiililaitteen avulla samalla tavoin kuin suurlähetystössäkin. Maksua emme kuitenkaan ota vastaan passin haun yhteydessä, vaan maksun tulee olla suoritettuna suurlähetystön tilille etukäteen. Käteismaksulla passia ei myönnetä kenellekään. Selvitämme etukäteen kansalaisuusstatuksesi ja tulostamme hakemukset. Tämä vaatii paljon etukäteistyötä, joten ajanvaraukset on syytä tehdä hyvissä ajoin.

Passisalkku saapuu Aucklandiin

Passia voi hakea ajanvarauksella Aucklandissa:

Milloin: Maanantaina ja tiistaina 15.–16.1.2018

Missä: Honorary Consulate General of Finland, Auckland

1 Kimberley Road 
Epsom
AUCKLAND 1023
NEW ZEALAND


Varataksesi ajan ole hyvä ja ota yhteyttä Suomen kunniapääkonsulaattiin: [email protected]. Liitäthän mukaan puhelinnumerosi ja kuvan henkilöllisyystodistuksestasi.

Suurlähetystö muistuttaa, että mobiilin passinmyöntöpisteen saamisen edellytys oli, ettei palvelu lisää suurlähetystön matkakuluja, mikä tarkoittaa, ettei suurimmissakaan kaupungeissa käydä joka vuosi. Suurlähetystö on myös päättänyt, ettei passinmyöntömatkoja tehdä alle 600 kilometrin päähän Canberrasta, eli Sydneystä passia on edelleen tultava hakemaan Canberraan.