Finnish Crazy Games toi Suomen Canberraan

Kolmatta kertaa järjestetty Finnish Crazy Games –tapahtuma on muodostunut Suomen Canberran suurlähetystön vuoden suurimmaksi – ja samalla myös odotetuimmaksi – tapahtumaksi. Suurlähetystö täyttyikin uteliaista vieraista, jotka halusivat maistiaisen suomalaisesta kulttuurista ja huumorintajusta.

Lapsia kisailemassa keppihevosradalla.
Keppihevosrata oli lasten suosikki. Kuva: Petri Kurkaa photography.

Finnish Crazy Games palasi Canberraan kolmatta kertaa 12. lokakuuta. Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin osana alueen suurlähetystöjen avoimien ovien päiviä, Windows to the World’ia, jolloin kiinnostuneiden oli mahdollista matkustaa paikan päälle ilmaisella bussikuljetuksella.

 

Jokaiselle jotakin

Päivä oli tekemistä täynnä aamusta iltapäivään saakka. Keppihevosrata innosti ratsastajia kisaamaan keskenään iästä huolimatta, ja kännykänheittokilpailu inspiroi heittotarkkuuden terävöittämiseen upo-uuden Nokia-puhelimen voittamiseksi. Pelin todelliset sankarit, heitetyt puhelimet, kierrätetään yhteistyössä MobileMusterin kanssa. Uusin lisäys pelivalikoimaan oli sankohiivintä, joka haastoi osallistujat kantamaan kahta vesiämpärillistä esteradan läpi läikyttämättä tippaakaan maahan. Uusi kisa oli yleisön suosikki ja rata oli ahkerassa käytössä koko tapahtuman ajan. Palkintona oli mikä muukaan kuin tuliterä ämpäri!

 

Päivän keskiössä oli hän-kampanjasta inspiraationsa saanut hän-kanto (ennen siis eukonkanto nimeltään). Leikkiin lähtivät mukaan vain rohkeimmat parit, jotka kisasivat aikaa vastaan voittaakseen suomalaisia saunavirvokkeita – ja hetken TV-kameroiden parrasvaloissa. Tänäkään vuonna ei selvitty ilman pyllähdyksiä, mutta kypäräpäiset kisaajat säästyivät kuitenkin vammoitta. Voittajaparin matka jatkui suurlähetystön saunaan, jossa Australian Sweat Bathing Association veti opastettuja saunasessioita. 

 

Suomalaisia makuja Australiassa

Mitä olisi Suomen suurlähetystön tapahtuma ilman suomalaisia perinneherkkuja? Canberran suomalaisyhteisö myi vieraille karjalanpiirakoita ja munkkeja, ja lähetystön alakerrassa pääsi ostamaan salmiakkia ja Fazerin sinistäkin. Edustettuina oli myös suomalaisia brändejä kuten Marimekko, Rapala, Finnair ja Iittala, jonka muumimukit myytiin loppuun jo ensimmäisten tuntien aikana. Vanhempien ostosten aikana perheen nuorimmat saivat kirjoittaa kirjeitä Joulupukille ja pääsivät katsomaan uutta Muumilaakso-sarjaa lapsinurkkauksessa.

 

Canberran-edustuston väki kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan jälleen kerran menestyksekkään tapahtuman mahdollistamisesta, ja odottaa innolla jo ensi vuotta! Lisää kuvia ja tunnelmia on nähtävillä suurlähetystön Facebook-sivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.)!

 

Leeni Varis

Mirjam Ligi