Europarlamenttivaalit 2019 – ennakkoäänestys Argentiinassa

Europarlamenttivaalit 2019 – ennakkoäänestys Argentiinassa

Argentiinassa voi äänestää vuoden 2019 Europarlamenttivaalien ennakkoäänestyspäivinä 15.-17. toukokuuta. Europarlamenttivaalit toimitetaan Suomessa sunnuntaina toukokuun 26. päivänä. Ulkoministeriö vastaa ennakkoäänestyksen järjestämisestä ulkomailla.

Ulkomailla asuva äänioikeutettu saa ilmoituksen postitse, jos hänen viimeisen asuinkuntansa maistraatilla Suomessa on tiedossaan oikea osoite. Ilmoitus äänioikeudesta on hyvä ottaa mukaan, mutta ilman sitäkin voi äänestää. Äänestyspaikalla on esitettävä passi tai muu virallinen henkilöllisyystodistus.

Äänioikeutettu saa samoissa europarlamenttivaaleissa äänestää vain yhdessä EU:n jäsenvaltiossa: joko kotivaltiossaan tai siinä valtiossa, jossa asuu (asuinvaltiossaan). Suomen kansalainen, joka on säädetyssä määräajassa ilmoittautunut äänestäjäksi jonkun toisen EU:n jäsenvaltion europarlamenttivaaleissa, ei ole äänioikeutettu Suomen europarlamenttivaaleissa. Jos äänioikeutettu on aiemmin ilmoittautunut äänestämään asuinvaltionsa vaaleissa ja haluaa nyt äänestää Suomen vaaleissa, hänen tulee perua tuo aiempi ilmoittautumisensa asuinmaansa vaaliviranomaiselle.

Kevään europarlamenttivaaleissa ulkosuomalainen ja Suomessa asuva, mutta äänestyksen aikaan ulkomailla tilapäisesti oleskeleva äänioikeutettu voi äänestää myös kirjeitse. Lisätietoja määräajoista ja ohjeista löytyy täältä: https://vaalit.fi/kirjeaanestys

Argentiinassa ennakkoon voi äänestää seuraavasti:

Suomen suurlähetystö, Buenos Aires

Av. Santa Fe 846, 5. krs
puh. +54 4312 0600
sp-osoite: [email protected]

Ennakkoäänestysajat:

keskiviikko 15.5. klo 8-18
torstai 16.5. klo 8-18
perjantai 17.5. klo 8-12

Lisätietoa: