Expo 2020 i Dubai – över 100 företag från Finland medverkade

Finland medverkade vid världsutställningen Expo 2020 i Dubai under 1.10.2021 – 31.3.2022. Ett stort antal finländska företag och organisationer deltog i Finlands Expo2020-projekt: Finlands paviljong hade 68 företagsgrupper och över 100 företag.

 
För många sektorer, särskilt inom teknologin, är Gulfstaterna ett växande marknadsområde. Syftet med deltagandet i Expo 2020 är att förstärka en positiv bild av Finland utomlands, främja finska företagens export, internationalisering och konkurrenskraft i området samt öka Finlands attraktionskraft för turism och investeringar. 192 länder deltog i världsutställningen.

Partnerföretag och organisationer

Med världsutställningen fick finländska företag en betydande synlighet. Den totala budgeten för Finlands deltagande var 10 miljoner euro, varav företagen betalade hälften.

Business Finland ansvarade för de praktiska arrangemangen för Finlands deltagande i utställningen under ledning av generalkommissarie Severi Keinälä.

  • Dubai Expo erbjuder en fantastisk möjlighet att stärka befintliga relationer och bygga nya med partners i Förenade Arabemiraten, andra arabländer och runt om i världen, sa Severi Keinälä.

  • Finland är det grönaste landet i världen: vi har frisk luft och vatten, gröna skogar, ren energi och teknik. Vår nordliga natur inspirerar oss att hitta kreativa och hållbara lösningar. Den finska paviljongen erbjöd en inspirerande mötesplats för att knyta nya kontakter.

  • Huvudtemat för den finska paviljongen var ”Sharing Future Happiness” med underliggande teman som cirkulär ekonomi, hållbar utveckling och innovationer.

Följande stora och medelstora företag hade anmält sig:

  • National Partners KONE Oyj, Konecranes Oyj ja Outotec Oyj

  • Key Partners Wärtsilä Oyj, Fiskars Oyj, Nokia Oyj, Fortum Oyj, Isku Oy, Collaprime Oy, Metso Oyj, Valmet Oyj, Finnair Oyj, iLOQ Oy, Granlund Oy, Genelec Oy, Black Donuts Engineering Oy, Haaga-Helia, Education Finland utbildningskluster med 20 företag och Smart Nuclear Energy Solutions grupp, till vilken tillhörs Fortum, VTT Oy, Geologiska forskningscentralen (GTK), STUK International Oy, Posiva Solutions Oy och FinNuclear. 

  • Exhibition Partners Sitra, Halton Group Oy, Liana Technologies Oy, Evergreen Farm Oy, Marinetek Oy, Naava Oy, H2O4U Finland Ltd, Logonet Oy, Finnish Water Forum, Business Oulu, Stone from Finland, turistföretag ledd av Visit Finland och hälsoföretag som ingår i Health comes from Finland programmet.

Finska paviljongen SNÖTÄCKE förenar vinterlandskap och arabtält 

Finland deltog i världsutställningen med en paviljong som fick namnet SNÖTÄCKE. Den unika paviljongen inspirerades av finsk natur och design och föddes som ett internationellt samarbete. Interiören i paviljongen gav många överraskningar för besökarna. I mitten av paviljongen fanns ett utrymme kallat Ravin byggt av naturmaterial, trä och granit som gav en fridfull viloplats från världsutställningens liv och rörelse.

Paviljongen började konstrueras i augusti 2019 av ett konsortium som hade utsetts till vinnare i ett anbudsförfarande som arrangerats av Business Finland. Expomobil (från Schweiz) stod för byggnadsarbetet och JKMM Arkkitehdit (från Finland) ansvarade för designen.

Finlands tema ”Sharing Future Happiness”

”Symbiosis ” utsågs till vinnare i designtävlingen för det finska utställningskonceptet. ”Symbiosis” består av fyra ansedda designföretag: Futudesign, Sun Effects, Flatlight Creative och JKMM Arkitekterna.

Temat för den finska paviljongen var "Sharing Future Happiness" med underteman cirkulär ekonomi, hållbar utveckling och innovationer. Finlands centrala grundpelare för lycklighet är funktionalitet och välfärd, natur och hållbar utveckling samt utbildning och kunskap. Finlands utställning ”Sharing Future Happiness” baserade på dessa styrkor och partnerföretagens expertis.

Utställningen av Finlands paviljong var en innovativ utställning med finsk expertis inom olika sektorer, så som energiproduktion, ICT & digitalisering, teknologikunskap, utbildning och hälsoteknologi samt design och turism.

Utställningen som byggdes i paviljongen bildade en djupgående berättelse om Finland. Besökaren fick erfarenhet och information om vad Finlands lycka bygger på; kontinuerlig utveckling och innovation, hållbara och miljövänliga lösningar och omfattande internationellt samarbete.

 

 

Mer information:

Finland at Dubai Expo 2020(Länk till en annan webbplats.)

https://www.finland-dubaiexpo2020.com/expo-2020-dubai.html(Länk till en annan webbplats.)

LinkedIn: Finland at Expo 2020 Dubai (Länk till en annan webbplats.)

Twitter: @FinlandExpo2020 (Länk till en annan webbplats.)

www.expo2020dubai.com(Länk till en annan webbplats.)

Virtuell Finland at Expo 2020 broschyr(Länk till en annan webbplats.)

 

Finland i Dubai Expo 2020:

Generalkomissarie Severi Keinälä, [email protected] 

Presschef Pirkko Autio, [email protected] 

Utställningchef Petri Ryöppy, [email protected]

 

Business Finland

Business Finland är en finsk offentlig aktör som tillhandahåller innovationsfinansiering och internationaliseringstjänster och främjar turism och investeringar i Finland. Organisationen sysselsätter 600 experter på 40 avdelningar över hela världen och 16 tjänstgöringsorter i Finland. Business Finland tillhör  Team Finland-nätverket.

www.businessfinland.fi(Länk till en annan webbplats.)

 

EXPO 2020 Dubai

Världsutställningen hölls i Dubai mellan 1.10.2021 – 31.3.2022. Utställningens tidpunkt förflyttades med ett år på grund av koronapandemin. I utställningen deltog över 190 länder med temat ”Connecting Minds, Creating the Future”. För första gången hölls världsutställningen i ett arabisktalande land.