Suomi mukana Dubain maailmannäyttelyssä 2020

Suomi osallistuu vuonna 2020 Dubaissa järjestettävään maailmannäyttelyyn, Dubai Expoon. Maailmannäyttelyyn osallistumisen tavoitteena on edistää suomalaisten yritysten kansainvälistymistä ja kilpailukykyä sekä vahvistaa Suomen houkuttelevuutta matkailulle ja investoinneille Suomen näkyvyyttä ja positiivista maakuvaa vahvistamalla.

– Arabiemiraatit on Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita Lähi-idän ja Persianlahden alueella, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Teollisuusviennin lisäksi suomalainen koulutus- ja terveysalan osaaminen kiinnostaa Arabiemiraateissa, samoin korkealle teknologialle ja cleantech-osaamiselle on paljon liiketoimintamahdollisuuksia, ministeri kertoo.

– Dubain maailmannäyttelyyn osallistuminen on erityisen tärkeää eri toimialojen teknologia- ja palveluratkaisuja toimittaville yrityksille, Lintilä korostaa.

Dubai Expo 2020 järjestetään 20.10.2020–10.4.2021. Näyttelyn pääteemana on ”Connecting Minds, Creating the Future”. Arabiemiraateissa järjestettävään maailmannäyttelyyn on ilmoittautunut noin 180 maata, ja paikalle odotetaan puolen vuoden aikana 25 miljoonaa vierailijaa.

Lue koko tiedote Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta täältä(Linkki toiselle web-sivustolle.).