Suomi ja Dubai Expo 2020 allekirjoittivat maailmannäyttelyn osallistumissopimuksen

Mikä on Expo 2020?

  • Järjestetään Dubaissa 20.10.2020–10.4.2021

  • Teemana on “Connecting Minds, Creating the Future” – alateemoina ovat Opportunity, Mobility ja Sustainability

  • Suomen fokus on Mobility-teemassa

  • Näyttelyyn odotetaan n. 180 maata ja 25 miljoonaa vierailijaa

  • Suomen budjetti n. 10 miljoonaa euroa, josta puolet tulee yrityksiltä

Suomi allekirjoitti osallistumissopimuksensa Dubain maailmannäyttelyyn maanantaina, 12. marraskuuta. Sopimuksen allekirjoittivat Suomen Expo-pääkomissaari Severi Keinälä sekä maailmannäyttelyn toiminnanjohtaja Najeeb Mohammed Al Ali. Mukana olivat myös Suomen Arabiemiraattien suurlähettiläs Riitta Swan sekä pääsponsoreina toimivien suomalaisten yritysten edustajia. Kansalliset Expo-kumppanit Kone, Konecranes ja Outotec ovat kaikki Lähi-idän markkinoilla vahvoja suomalaistoimijoita, jotka ovat osallistuneet näyttelyn järjestämiseen jo alkumetreiltä lähtien.

Paviljongin sisäänkäynti muistuttaa perinteistä arabitelttaa.

Tilaisuudessa julkistettiin myös Suomen Expo-paviljonki, jonka toteuttaa suomalainen JKMM Architects yhteistyössä neljän muun kansainvälisen yrityksen kanssa. Rakennuksen nimi on Lumi (englanniksi Snow Cape) ja se yhdistää modernilla tavalla sekä suomalaista että arabikulttuuria. Paviljongin pääsisäänkäynti on saanut inspiraationsa arabiteltan muodosta, mutta kokonaisuudessaan paviljonki symboloi paksun lumen luomaa suojaisaa paikkaa. Keskelle rakennusta on suunniteltu rauhallinen ”kiuru”, johon on helppo tulla hengähtämään maailmannäyttelyn kiireen keskellä.

Pääkomissaari Severi Keinälä totesi, että Expo 2020 on huikea mahdollisuus vahvistaa ja luoda uusia suhteita Suomen, Arabiemiraattien ja koko arabimaailman välille. ”Suomi on maailman vihrein maa: raitis ilma, puhdas vesi, vihreät metsät, puhdas energia ja teknologia. Pohjoismainen luontomme inspiroi meitä löytämään luovia ja kestäviä ratkaisuja, ja Suomen paviljonki tarjoaa viileän suojapaikan yhteyksien luomiselle,” Keinälä hahmotteli.